Radno vreme Pon- Sub 10:00-18:00
Email anakondadoo@gmail.com Telefon:065 663 9052
Radno vreme Pon- Sub 10:00-18:00
Email anakondadoo@gmail.com Telefon:065 663 9052

Web dizajn – izgled vaseg web sajta
je proces prikupljanja ideja i estetskog uređenja i implementacije ideja.

Vođen određenim principima za određenu svrhu. Web dizajn je sličan proces stvaranja, s namerom da se sadržaj prezentira na elektronskim veb stranicama. Kojima krajnji korisnici mogu pristupiti putem interneta uz pomoć veb pretraživača.
Elementi Web dizajna
Web dizajn koristi mnogo istih ključnih vizuelnih elemenata kao i svi tipovi dizajna kao što su:

Lajaut/ tema: 

Ovo je način na koji su grafike, oglasi i tekst uređeni. U svetu veba, ključni cilj je pomoći da se pogledu pronađu informacije koje traže na prvi pogled. To uključuje održavanje ravnoteže, konzistentnosti i integriteta dizajna.

Boja

Izbor boja zavisi od namene i klijentele; može biti jednostavna crno-bela do višebojnog dizajna. Prenoseći ličnost osobe ili brend organizacije, koristeći veb-sigurne boje.

Grafika:

Grafika može uključivati logotipe, fotografije, sličice ili ikone, a sve to poboljšava veb dizajn. Za jednostavnost upotrebe, one moraju biti postavljene na odgovarajući način. Radeći sa bojom i sadržajem veb stranice, a ne čineći ih previše zagušenim ili sporim za učitavanje.

Fontovi

Upotreba različitih fontova može poboljšati dizajn veb stranice. Većina veb pregledača može da čita samo određeni broj fontova, poznatih kao “veb-bezbedni fontovi” .Tako da će vaš dizajner generalno raditi u okviru ove široko prihvaćene grupe.

Sadržaj

Sadržaj i dizajn mogu raditi zajedno kako bi poboljšali poruku veb-lokacije putem vizuala i teksta. Pisani tekst bi uvijek trebao biti relevantan i koristan, kako ne bi zbunio čitatelja . I dao im ono što žele kako bi ostali na sajtu. Sadržaj treba da bude optimizovan za pretraživače i da bude odgovarajuće dužine, uključujući relevantne ključne reči.

Navigacija:

Arhitektura sajta, izbornici i drugi navigacijski alati u veb dizajnu moraju biti kreirani s obzirom na to kako korisnici pregledavaju i pretražuju. Cilj je da pomogne korisniku da se lako kreće oko lokacije, efikasno pronalazi informacije koje su im potrebne.

Kreiranje

Kreiranje Pored osnovnih elemenata veb dizajna koji čine sajt lepim i vizuelno upečatljivim, sajt takođe mora uvek uzeti u obzir krajnjeg korisnika. Lakoća upotrebe može se postići ako se obratite pažnja na sledeće faktore.

Multimedija

Relevantni video i audio stimulansi u dizajnu mogu pomoći korisnicima da shvate informacije, razvijaju razumevanje na jednostavan i brz način. Ovo može ohrabriti posetioce da provode više vremena na veb stranici.