WordPress sajt

WordPress sajtovi su dostigli vrhunac!
Sam razvoj WordPress platforme je trajao godinama. Kad pogledamo unazad par godina wordpress je služio za blog. Godinam je platforma napredovala i sad predstavlja broj #1 platforme za veb dizajn i razvoj.

WordPress omogućava svakome, bez obzira na tehničku sposobnost ili iskustvo, da može da ažurira sopstvenu veb lokaciju bez dodirivanja linije koda. Kad god sednemo da planiramo i razvijemo WordPress veb lokaciju, prvih nekoliko pitanja koja sebi postavljamo su:

Ko će ovo koristiti?

Koja je njihova tehnička kompetencija?

Kako možemo da prilagodimo i razvijemo WordPress da zadovoljimo potrebe ovog pojedinca?

Jednom kada saznamo odgovore na ova pitanja, naš tim za razvoj veb lokacija počinje sa radom.

Proces izrade wordpress sajta

Prva stvar koja se obično radi je osnovna instalacija WordPress-a, ovo se može uraditi za manje od 5 minuta, a neki veb hostovi sada čak nude instalaciju jednim klikom, što znači da se može uraditi za manje od 30 sekundi!

Jedna od najčešće zanemarenih i druga stvar koju radimo sa wordpress-om je da ga obezbedimo. Uklanjanjem nepotrebnih instalacionih datoteka, podrazumevanog administratorskog naloga i instaliranjem  bezbednosnog dodatka, garantujemo da je wordpress otporan na hakere od samog početka.

Treća faza našeg procesa razvoja  je početak implementacije teme. Neki programeri koriste već postojeće teme i menjaju slike i sadržaj kako bi ih učinili drugačijima. 70% vremena ne radimo ovo i radimo na razvoju veb sajta wordpress od samog početka bez korišćenja bilo koje postojeće teme, iako to ponekad ima svoje prednosti, jer je većina naših dizajna prilagođena i ne prati stil šablona obično se klonimo ovoga.

Tokom faze razvoja takođe počinjemo da instaliramo dodatke po potrebi, pa ako neko želi da koristi obrazac „kontaktirajte nas“ ili da doda slajder na svoju početnu stranicu ili možda čak doda bezbedno područje zaštićeno lozinkom samo za članove, nalazimo relevantne dodatke i implementirajte ih po potrebi.

Jedna od zaista sjajnih prednosti wordpress-a je to što se može podesiti na takav način da otežava razbijanje vaše veb stranice Volimo da ovo dovedemo do krajnosti i damo klijentu opciju da uređuje pasuse teksta odeljak po deo.

Prednost je u tome što je manje ogromna i naš klijent zna da će tekst koji tamo stavi ostati u istom stilu na prednjem kraju jer je teško kodiran i neraskidiv.

Samostalno uređenje wordpres sadržaja

WordPress sajt ima izuzetno jednostavan način za editovanje stranica, tekstova slika… Uz dodatke kao stu su Elementor, WPBakery, Visual composer, Avada builder i mnogih drugih, imate mogućnost da uređujete sam sadržaj u vidljivom delu bez kodova i nepotrebnih funkcija. Jednostavno, samo odlučite kako želite da postavite stvari na stranici i sve to uradite slično kao u kombinaciji word fajlova.

Ažuriranje wordpressa

Ažuriranje možete obaviti sami, ali ne savetujemo da to tako i uradite bez da imate sigurnosne beckup-ove. Pre svakog ažuriranja neophodno je napraviti rezervnu kopiju baze sajta, kako nešto ne bi pošlo po zlu.  Ako ažurirate pluginove (dodatke) može se desiti da se dogodi nesklad u php verzijama i da sam sajt dobije grešku. Iz tog razloga savetujemo da ažuriranje poverite svom programeru ili da pronađete drugu agenciju za održavanje web sajta.

Ako Vam je neophodna pomoć oko održavanja sajta kontaktirajte nas putem emaila vebcarobnjak@gmail.com 

ili putem telefona 065 – 663 – 9052.